Navigation : Home / , , / Article : Sertleşme Sorunu

Sertleşme Sorunu

Sertleşme sorunu neden olur?  Sertleşme sorunu na etki eden faktörler nelerdir?  Normal ereksiyon olması için penis ile beyin arasında ki sinir iletiminin, penisteki kas ve damarların sağlıklı olmasına bağlıdır. Bunların herhangi birindeki problem sertleşme sorunu na sebebiyet verebilir.
Sertleşme sorunu;
Fiziksel ve psikolojik nedenler olmak üzere iki grupta toplanır. Sertleşme sorunu fiziksel sebepler;
Fiziksel sebepler arasında yaş, sistemik hastalıklar (şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp damar hastalıkları, kolesterol yüksekliği) sigara, madde bağımlılığı, sinir hasarı (travma, kaza) ilaçlar (kullanılan ilaçların yan etkileri), hormonal bozukluklar (testesteron seviyesinin düşük olması) yer almaktadır.
Sertleşme Sorunu Psikolojik Sebepler;
Psikolojik sebepler arasında stres, anksiyete, depresyon, kötü cinsel deneyimler ve cinsel başarısızlık korkusu gibi sebepler yer almaktadır. Kısaca bu sertleşme sorunu na etki eden sebepleri inceleyelim.
Yaş;
Yaşlılıkta penisten sinirler vasıtası ile beyine giden uyarıcı miktarının azalması ile sertleşme sorunu meydana gelebilir. Ayrıca yaşlılıkta şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kalp damar hastalıklarının da sertleşme sorununa etkisi büyüktür.
Sigara;
Sigaranın damar duvarında meydana getirdiği hasara bağlı olarak sertleşme sorunu meydana gelebilmektedir.
Madde Bağımlılığı;
Sinir hastalığı, peniste küçülme, testosteron hormonunda azalma, empotansa (penis damarlarında kan toplanamaması)oluşmasına neden olabilmektedir.
Sinir Hasarı;
Sertleşme sorunu na etki eden temel problem, oluşan sinir hasarıdır. Bu geçirilen trafik kazası sonucu oluşan omurilik hasarı, geçirilen prostat ameliyatı sırasında oluşan sinir hasarı gibi rahatsızlıklar sertleşme sorunu na etki eder.
İlaçlar;
Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkisi sonucu da empotansa oluşumuna sebebiyet verebilir. Bu ilaçlar içinde depresyon ilaçları, kalp ilaçları, tansiyon ilaçları, psikiyatrik ve epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlar yer almaktadır.
Düşük Testosteron Düzeyi;
Testosteron cinsel fonksiyonlarda görev alan en önemli erkeklik hormonudur. Direkt olarak cinsel arzu ve istek mekanizmasını harekete geçiren bir hormondur. Dolayısı ile testosteron düzeyinin düşüklüğü impotansa oluşumuna sebebiyet verebilir.
Sertleşme sorunu genelde tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır.

0 Responses to " Sertleşme Sorunu "

Leave a Reply

.