Navigation : Home / , / Article : Penis Hastalıkları

Penis Hastalıkları

Penis hastalıkları, yapı bozuklukları
Testis, mesane gibi değişik yapı bozuklukları vardır. Nadiren çift penis olgulaşması görülebilir. Penis doğuştan kıvrık olabilir. Bununla beraber yine doğuştan büyük ve doğuştan küçük penis olabilir.
Penis Hastalıkları Sünnet Derisi Darlığı
Sünnet derisinin uç kısmının çok dar olmasından kaynaklanır. Toplu iğne başı kadar bir açıklık bulunur. Deri iç yüzeyi penisin baş kısmına yapışıktır. Deri, penis başı kısmının arkasına çekilememe problemi vardır. Doğuştan olmasının yanı sıra iltihabi bir hastalık sonucu da gelişebilir. İdrar yapamama, deri kısmında idrar toplanması gibi sıkıntılar yaşatır. Tedavi edilemez ise idrar tahrişi sonucu iltihap olma riski yüksektir. Tedavi yöntemlerinden biri sünnet olmaktır.
Penis Hastalıkları Sünnet Derisinin Geriye Kaçması
Sünnet derisinin penis baş kısmının gerisine çekilerek bir daha eski haline dönememesinden kaynaklanır. Genellikle sünnet derisinin darlığından kaynaklanır. Çocuk kendisi veya anne babası tarafından temizlik amaçlı deriyi geri çekmesi ile derinin şişmesi sonucu penis başını boğar. Tedavide erken dönem ise deri eski haline getirilmeye çalışılır. Geç kalınmış ise sünnetten başka çaresi yoktur.
Penis Yaralanmaları
Penis yapısı gereği elastik olduğundan darbelere karşı kendini korumaktadır. Penisin kopması genellikle kasti kesilmesi ile ya da kaza sırasında gerçekleşir. Darbelerde penise kan oturur. Tedavi edilmez ise kişinin cinsel yaşamına olumsuz etki eder.
Penis İltihapları
Çocuklarda sünnet olmadan önce darlık nedeni ile büyüklerde ise temizliğe riayet etmemekten kaynaklanan bir hastalıktır. Penis vücudun hastalık konusunda en nazik bölgesidir. Bu nedenle temizlik konusu hayati önem taşır.
Penisin Kendiliğinden Ağrılı Sertleşmesi
Penisin cinsel istek duymadan kendi kendine ağrılı bir şekilde sertleşmesinden kaynaklanmaktadır. Her yaştan insanın başına gelebilmektedir. Damar sisteminin bozulması sonucu penisin kıkırdak dokusu içinde kan pıhtılaşması meydana gelir. Sinir sistemi hastalıklarında da görülebilmektedir. Birden bire ve ağrılı oluşur. İdrar yapamama ya da damla halinde idrara çıkma görülür. Meni boşalsa bile sertlik devam eder. Sertlik günlerce veya bazen aylarca bile sürebilir. Normal haline dönse bile sonunda iktidarsızlık meydana gelir. Tedavide enjektör ile pıhtılaşmış kan boşaltılır. Pıhtılaşmayı önleyecek ilaçlar verilir.
Penis Hastalıkları Penis Tümörleri
Penis siğilleri şeklinde sıkça görülür. Genelde penis sırtında görülür. Tek tek ve ya çoklu olarak görülebilir. Küçük ben şeklinde fakat karnıbahar gibi girintili çıkıntılıdır. Zararsızdır. Tedavisinde elektrik ile yakılır veya ameliyat ile çıkarılır.
Penis Kanseri
Çoğunlukla sünnetsiz kişilerde görülür. Penis başı iltihabı ile de gelişebilir. Tahriş edici kimyasallar ile de gelişebilir. Görünüş olarak yarayı andırır. Sert nodül şeklinde de olabilir. Teşhis penisten parça alınarak patoloji de incelenmesi ile konulur. Diğer kanserlere nazaran öldürücü değildir.
Penis Kireçlenmesi
Penisin kıkırdakımsı doku içerisinde plak şeklinde bağ dokusunun oluşmasıdır. Sebebi belli olmasa da genellikle penisin önceden darbe almasından ya da evveliyatında maruz kaldığı sıkışma, zorlanma ve cinsel yaşamdan uzak olma gibi sebepler olduğu düşünülür. Genellikle 40 yaş ve sonrasında görülür. Penis sırtında veya her iki tarafında da olabilir. Peniste oluştuğu bölgede sertleşme sırasında aksi tarafa bükülme olarak görülür. Ağrılıdır ve cinsel birleşmeye engel teşkil edebilir. Hafif durumlarda şikayet olmasa da ilerleyen dönemlerde hastalık ilerleyici olduğundan tedavi edilmelidir. Nadiren kendiliğinden kaybolabilir. E vitamini penis kireçlenmesine faydalıdır. Plağın içerisine kireç giderici ilaçların verilmesi fayda sağlar. Gecikmiş vakalarda ameliyat yapılır.
Penis hastalığı, Penis Hastalıkları

0 Responses to " Penis Hastalıkları "

Leave a Reply

.