Navigation : Home / , / Article : Vajinismus Nedir

Vajinismus Nedir

Bu yazımızda Vajinismus nedir sorusunu sizlere anlatmaya çalışacağız. Amacımız evlenmemiş arkadaşların bu yazıyı okuyarak bilgi sahibi olması ve eşlerine bu gibi durumlarda nasıl destek olacaklarını bilmelerini sağlamaktır. Ne yazık ki ülkemizde her 10 kadından biri vajinismus hastası.
Bu çok büyük bir oran.  Kısaca açacak olursak vajinismus bir erteleme ve kendini çekme hastalığıdır. Vajinismus cinsel ilişkiye girme denemeleri sırasında hafif bir kasılmadan tüm vücutta bir kasılmaya endişe, korku ve panik haline, bacakların açılmasını engelleyecek boyutlarda sıkıca kapatılmasına veya el ile eşi itmeye kadar çok değişik şekillerde ortaya çıkabilir. Ülkemizde her 10 kadında 1 inde görülen vajinismus, kişinin kendisinin umutsuz olduğuna yürekten inandığı psikolojik kökenli bir hastalıktır. Vajinismus nedir? Vajinismus %100 tedavi edilebilen psikolojik bir rahatsızlıktır. Yazımızın bu kısmına kadar bilimsel açıklamalar yaptık. Bu kısımdan sonra ise vajinismus rahatsızlığının nedenlerini ve neden bu kadar psikolojiye dayandığını açıklamaya çalışacağız.
İlk gece halkımıza yanlış anlatılıyor.
Kızlık zarı ve ilk gece;
Yapılan araştırmalara göre kızlık zarının yırtılmayacağına, delinmeyeceğine, patlamayacağına, kanamayacağına dair kızlara bir beklenti oluşturulduğunda bunların ilk birleşmede hiçbirinin gerçekleşmediği ortaya çıkmıştır. Toplum olarak bizler kızlık zarının kanayacağına inandığımız ve kendimizi buna şartlandırdığımız için bu gerçekleşiyor. Gerçek olan ilk gece kızlık zarı normal şartlar altında delinmez, patlamaz, yırtılmaz, kanamaz, ağrı ve acı yapmaz. Kızlık zarı zaten deliktir. Buna kanıt adet kanı gösterilir.
Özellikle genç kızların kabusu haline gelen ilk gecede çiftlerin ve ailelerin kızlık zarının kanamasını beklemeleri gelin ve damat üzerinde korkunç bir baskı meydana getiriyor. Bu gerginliğe bir de düğün öncesi ve sonrası gerginlikleri eklenince ilk gece sendromu çiftler arasında yatağa girmeden başlamış oluyor. Kızlara anlatılan acı korku ve kan, erkeklere anlatılan sertleşmeme ve namus göstergesi kan. Bu düşünceler altında normal bir ilişkinin meydana gelmesi imkansız. Erkek ön sevişme yapmadan direk ilişkiye girer ve eşinde psikolojik bir rahatsızlığa (vajinismus) neden olabilir.
Vajinismus rahatsızlığı geçiren bir bayanın en iyi doktoru eşidir. Bu rahatsızlığı ona yaşatan tek sorumlu ve suçlu kişi de odur. Eş hazır değilse onu rahatlatana kadar birleşme olmamalı. Evlenmeden önce bayan da erkek de ilk gece hakkında bilgi edinmeli. Vajinismus rahatsızlığı psikolojiktir ve %100 tedavi edilebilir.

0 Responses to " Vajinismus Nedir "

Leave a Reply

.